domingo, 16 de febrero de 2014

CUIDEM L'ESQUENA DELS MÉS PETITS

Avui a AD Fisioteràpia coneixerem si existeix alguna relació entre les motxilles escolars i el dolor d'esquena dels nens i adolescents.

Segons la revisió sistemàtica de I. Calvo-Muñoz i A. Gómez-Conesa publicada a la revista científica "Fisioterapia", es pot veure que hi ha controversia entre varis estudis respecte a la relació de la motxilla escolar i el dolor d'esquena, encara que sí afirmen que el pes d'aquesta no ha d'ésser mai superior al 10-15% del pes corporal del nen o adolescent. També, però, s'han de tenir en compte altres factors de risc, com ara el temps de transport, el disseny de la motxilla, la condició i la maduresa física del subjecte...


Tanmateix, cal una implantació de polítiques d'educació tan a pares com a fills amb la finalitat de determinar estratègies de prevenció, crear hàbits saludables i formular solucions.

Així doncs, per acabar, són necessaris més estudis que se centrin en l'elaboració d'instruments d'avaluació validats per tal de conèixer amb exactitud la relació de la motxilla escolar i les seves repercusions a l'esquena.




No hay comentarios:

Publicar un comentario